Individualiziran skupinski trening

Individualiziran skupinski trening

Komponente treninga

KVALITETA GIBANJA IN ZDRAVJE SKLEPOV

Kvaliteta gibanja in zdravje sklepov je temelj na katerem gradimo vse gibalne sposobnosti. Če gibanje ni kvalitetno, potem prihaja do veliko napak pri izvedbi gibalnih vzorcev in posledično bolečin v sklepih. Kvaliteta gibanja je temelj našega sistema in je prva stvar na katero se osredotočimo in jo izboljšamo. Razvijte sposobnost prostega in tekočega gibanja. Zadostna mobilnost nam omogoča gibanje sklepa skozi celotno amplitudo giba in je zato pogoj za izvedbo osnovnih vaj za razvoj moči.

MOČ

Moč predstavlja vrh hierarhije gibalnih sposobnosti, zato posvečamo največ časa vadbi za moč. Močnejši kot si, večji je tvoj potencial za razvoj ostalih gibalnih sposobnosti. S treningom za moč gradimo mišice, moč nam omogoči početi veliko različnih stvari. Predstavljajte si moč kot velik kozarec. Če hočete imeti več kondicije, biti hitrejši, početi različne stvari. Moč je kozarec. Močnejši kot smo, večji je kozarec. Vse ostale sposobnosti so voda. Večji kot je kozarec, več vode bomo lahko natočili v ta kozarec. Če želimo izkoristiti svoj potencial, moramo postati močnejši. Postanite sposobni opravljati izzive, ki od vas zahtevajo veliko telesnega in umskega napora.

JAKOST

Tudi jakost je pomembna. Kaj jakost sploh je? Najlažje vam jakost ponazorim tako, da pomislite na atlete. Metalce kopija, metalce krogle in kladiva, skakalce in šprinterje. Torej eksplozivno hitro gibanje. Zakaj je jakost pomembna? Hitreje kot vključiš mišična vlakna, višja bo aktivacija. Torej spet odličen način treniranja naših mišic. Jakost je izredno koristna pri padcih. Lažje in varneje se bomo lovili. Jakost je ena izmed prvih stvari, ki jo izgubimo, ko se staramo. Želimo ostati čim bolj atletski. Vsaka oseba je atlet. Mi verjamemo, da ste atlet in pomagali vam bomo to odkriti v vas.

KARDIO ali TRENING ENERGIJSKIH SISTEMOV

Povečajte zmogljivost svojih energijskih sistemov in zlahka opravljajte izbrane telesne aktivnosti. To dosežemo s kondicijskimi treningi, ki izboljšujejo funkcijo srčno-žilnega in dihalnega sistema. S tem hkrati poskrbimo za svoje zdravje in nižji odstotek telesne maščobe. Kardio je pomemben za zdravje, ne le za kurjenje kaloriji. Kardio pripomore k hitrejši regeneraciji. Je pomemben tudi, ko pride do kurjenja odvečnih kaloriji vendar ne toliko kot mislite da je. Kardio je predvsem pomemben z vidika zdravja in dolgoživosti.

REGENERACIJA in SPROŠČANJE

V fazo sproščanja umestimo predvsem tehnike dihanja (»box breathing«) in tehnike umirjanja s samomasažo ali kratkimi nizko intenzivnimi raztegi. Da, dejansko vas bomo naučili pravilnega dihanja. Dihanje umiri telo. Dihanje poskrbi za manjši tonus naših mišic. Dihanje poskrbi za to, da se sklepi vrnejo v pravilne pozicije. Pri nekaterih posameznikih bomo dihalne tehnike uporabili že v fazi ogrevanja. Z dihanjem poskrbimo za aktivacijo parasimpatičnega živčnega sistema, ki je odgovoren za umiritev, počitek in prebavo. Aktivacija parasimpatičnega živčnega sistema je sploh uporabna, le se borimo s stresom. Če ste pod stresom ali če težko zaspite, vam bodo tehnike dihanja izredno pomagale.

Prijavi se na uvajalni tečaj in nas spoznaj.

Prednosti sistema

USPEH

Na treningu sta v primeru, da je na treningu prisotnih več kot 10 članov, prisotna 2 trenerja. Do 10 članov je prisoten 1 trener. Verjamemo, da naš sistem vadbe zagotavlja napredek vsakemu posamezniku, saj obsega vse vidike splošne telesne pripravljenosti. Individualiziran program nam omogoča spremljanje napredka in prilagajanje parametrov treninga za optimalen napredek. Učinkovitost sistema potrjujejo številni uspešni rezultati naših vadečih.

DOLŽINA TRENINGA

Ker niste vezani na termin, lahko trening traja 30 min ali 90 min, odvisno od tega, kaj vam čas dopušča. Če se vam mudi, vam trenerji sestavimo trening, ki traja 30 min in vsebuje tiste najpomembnejše stvari. Če imate več časa bo trening v temu primeru daljši in naredili boste veliko več. Vse to spet potrjuje našo filozofijo »Vedno nekaj«. Mi se prilagodimo vam in vašim pogojem, da skupaj naredimo največ kar se da, v danih pogojih.

SISTEM TRENINGA

Sistem treninga, ki smo ga zasnovali je primeren za vsakogar, saj sta izbor vaj in intenzivnost treniranja prilagojena potrebam in sposobnostim posameznika. Na prvem mestu so želje posameznika, zato se v največji meri trudimo prilagoditi vadbo vašim osebnih ciljem. Preko individualiziranega skupinskega treninga je mogoče doseči cilje, kot so: povečanje moči in mišične mase, razvoj mobilnosti ter povečanje zmogljivosti energijskih sistemov in znižanje odstotka telesne maščobe. Trening je tako individualno prilagojen vsakemu posamezniku, kljub temu, da delamo v skupini. Vsak vadeči dobi Osebno mapo, ki vsebuje individualen program vadbe.

FLEKSIBILNOST

Naš sistem individualiziranih skupinskih treningov vam omogoča, da niste vezani na termin. Vsak dan boste imeli časovno okno, znotraj katerega pridete na trening. Na primer, v ponedeljek je odprt termin od 18:00 do 21:00. Na trening lahko pridete kadarkoli znotraj tega termina. Torej, če se vam na primer zgodi, da ste otroka peljali na trening in obtičali v gneči ter ne morate priti točno ob 18:00, ni panike. Pridete ob 18:15 saj vam individualno prilagojen program, ki je napisan v Osebni mapi omogoči, da pričnete s treningom, kadarkoli želite.

Zakaj je sistem individualiziranih skupinskih treningov tako učinkovit?

INDIVIDUALIZIRAN PROGRAM

Želimo, da najdete svojo moč in napišete boljšo zgodbo svojega življenja. Vsak posameznik po opravljenem UVAJALNEM TEČAJU vadbe dobi OSEBNO MAPO. Čez uvajalni tečaj gre vsak nov član, ki želi pristopiti na INDIVIDUALIZIRAN SKUPINSKI TRENING. Ne glede na željo, je uvajalni tečaj obvezen. Želimo vas čim bolje spoznati in razumeti. Razložimo vam našo filozofije, v kaj verjamemo in zakaj v to verjamemo.  Želimo doseči trajno spremembo navad in rešitev težav. To je poslanstvo našega dela.

ZAGOTOVLJEN USPEH

Verjamemo, da naš sistem vadbe zagotavlja napredek vsakemu posamezniku, saj obsega vse vidike telesne pripravljenosti. Individualiziran program nam omogoča spremljanje napredka in prilagajanje treninga za optimalen napredek. Učinkovitost sistema potrjujejo številni uspešni rezultati naših članov. Glede na vaše cilje, bomo skupaj sestavili strategijo s katero bomo lahko najbolj efektivno rešili vaše težave in dosegli zastavljene cilje. Stremimo k kvaliteti in odličnosti. Na varen način vas peljemo točno tja, kamor želite priti.

Prijavi se na uvajalni tečaj in nas spoznaj.