GDPR

GDPR in piškotki

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI
Vse vsebine, objavljene na www.evolucija.si, so last Evolucija d.o.o., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja Evolucija d.o.o., se jih ne sme distributirati, kopirati ali razmnoževati. Evolucija d.o.o., ni odgovorna za morebitne občasne težave pri delovanju spletnih strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Evolucija d.o.o., si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni straneh, ki so v lasti Evolucija d.o.o.

Vaše podatke bomo uporabili izključno za informiranje o novostih, produktih, storitvah, seminarjih, webinarjih in ostalih stavri, povezanih z našo dejavnostjo. Vaši podatki so strogo varovani, preko spletnega ponudbnika Mailchip za zbiranje elektronskih naslovov (www.mailchimp.com). Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1.

Spletna stran www.evolucija.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa vaše aktivnosti in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Varnost osebnih podatkov

Podjetje Evolucija d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Namen, zakaj bomo uporabljali vaš elektronski naslov, ki ste nam ga posredovali pri prijavi na eni izmed naših strani:

– pošiljanje e-poštnih sporočil v zvezi s ponudbo storitev Evolucija d.o.o. v zvezi z GDPR, ZVOP-1, ZVOP-2 ter varstvom osebnih podatkov in zasebnosti nasploh;

– pošiljanje novic in obvestil (newsletter) v povezavi z Evolucija d.o.o. (matjazerjavec.si in sorodni produkti) po elektronski pošti;

– pošiljanje predlogov, ponudb, pogodb, obvestil in drugih sporočil od Evolucija d.o.o., po elektronski pošti – sporočila so lahko prilagojena (individualizirana). Glede na dejstvo, da je bil e-poštni naslov pridobljen v zvezi s storitvami v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ali glede na druge okoliščine (npr., toda ne izključno, da je imetnik e-poštnega naslova naročil storitve Evolucija d.o.o. ali da takih storitev ni naročil da je imetnik prejel ali odprl določeno e-poštno sporočilo ali da je odprl ali prebral določeno vsebino (kliknil na povezavo v e-poštnem sporočilu, da je imetnik odgovoril in kako je odgovoril ali da ni odgovoril na določeno e-poštno sporočilo);

– pošiljanje predlogov, ponudb, obvestil in drugih sporočil partnerjev Evolucija d.o.o.(pri čemer Evolucija d.o.o. partnerjem nikoli ne bo posredoval e-poštnega naslova imetnika);

– pošiljanje e-poštnih sporočil, ki vključjujejo račun ali podatke o plačilu za naročila produktov in storitev Evolucija d.o.o.:

– preverjanje, ali gre pri posameznem e-poštnem naslovu za novo ali obstoječo stranko;

– shranjevanje vašega e-poštnega naslova v bazi do preklica s strain imetnika ali Evolucija d.o.o.;

– posredovanje e-poštnega naslova enemu ali več pogodbenih obdelovalcev, ki opravljajo storitve pošiljanja e-poštnih sporočil;

– posredovanje e-poštnega naslova tretjim osebam, če je Evolucija d.o.o.. k takemu posredovanju zavezan z zakonom ali sodno ali drugo odredbo;

– združevanje e-poštnega naslova z drugimi podatki, ki jih je Evolucija d.o.o. pridobil od imetnika e-poštnega naslova (npr., toda ne izključno, IP naslova terminalske opreme, s katero je imetnik dostopal do storitev Evolucija d.o.o., ime in priimek imetnika, delodajalec (organizacija), funkcija, podatki o naročeni storitvi, podatki o izvajanju storitve, vsebina komunikacije po e-pošti, podatki o plačilih, podatki o izterjavi, podatki o sodnih postopkih);

– spremljanje in beleženje dostavljivosti poslanih e-poštnih sporočil (ali jih je imetnik prejel ali so elektronska sporočila bila odprta ali ne);

– spremljanje in beleženje, katere vsebine je imetnik e-poštnega naslova odprl oziroma prebral (spremljanje klikov na spletne povezave, vsebovane v e-poštnih sporočilih)

– po potrebi navedba e-poštnega naslova in vsebine komunikacije po e-pošti kot dokaz v sodnih ali drugih uradnih postopkih;

– uporaba elektronskih naslovov za pošiljanje promocij preko socialnih omrežji (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter,…)

– po potrebi uporaba e-poštnega naslova za preiskovanje varnostnih incidentov ter odkrivanje in preiskavo kaznivih dejanj;

– statistične in druge analize (npr., toda ne izključno, število imetnikov, ki uporabljajo e-poštne storitve določenega ponudnika e-poštnih storitev;

– obdelava za druge namene, ki niso navedeni v prejšnjih alinejah, če je taka obdelava združljiva z namenom, za katerega je bil e-poštni naslov prvotno zbran;

– obdelava za druge namene, ki niso navedeni v prejšnjih alinejah, če je taka obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva Evolucija d.o.o. ali tretja oseba, če ti interesi prevladajo nad interesi imetnika e-poštnega naslova.

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani.

Obiskovalci spletnih strani imamo piškotke na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo (ZEKom-1) prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Sami po sebi piškotki niso škodljivi in so časovno omejeni, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

– za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske, – za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave, – na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene, – za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi, – za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani, – za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).

Z uporabo spletnih strani v lasti Evolucija d.o.o. se strinjate z uporabo piškotkov.

© 2019 | Legal Information